Algas spordiorganisatsioonide andmete uuendamine Eesti spordiregistris

1. septembril algas iga-aastane spordiorganisatsioonide andmete uuendamine Eesti spordiregistris. Ajavahemikul 1. septembrist kuni 31. oktoobrini peavad oma uuendatud andmed spordiregistrile esitama kõik Eesti spordiregistrisse kantud spordiorganisatsioonid.

Andmete uuendamine toimub ankeetküsitluse vormis spordiorganisatsiooni andmehalduri poolt Eesti spordiregistri administreerimiskeskkonnas http://www.spordiregister.ee/admin. Spordiorganisatsiooni esitatavad andmed sõltuvad spordiorganisatsiooni liigist, tegevusaladest ja tegutsemise staatusest. Tegevusandmed esitatakse hetkeseisuga ja tulude-kulude andmed (tulud füüsiliste isikute maksetest; kuludest treenerite ja juhendajate tööjõukulud, kuludest sportlaste tööjõukulud) majandusaasta 2023 kohta.

Andmete uuendamise eesmärk on Eesti spordiregistri ajakohastamine spordiorganisatsioonide, nende tegevusalade, kontaktandmete, harrastatavate spordialade, harrastajate arvulise, vanuselise ja soolise koosseisu, tegutsemispaikade, treenerite ja treenerikutseta juhendajate tööhõive, personali ning eelmise majandusaasta tulude ja kulude andmete, samuti rahvusvahelise tegevuse ja liikmeskonna osas. Täpsem info andmete esitamise kohta on leitav siin.

Samal ajal toimub spordiregistri täiendamine 2024. a või varem registreeritud, tegutsevate spordiorganisatsioonide ning spordialaliitude, -ühenduste ja maakonna spordiliitude liikmeskonda kuuluvate teiste organsatsioonide andmetega. Spordiregistrisse kandmiseks tuleb esitada organisatsiooni registreerimistaotlus (esitab juhatuse liige, sisselogimine ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID kaudu), millega selgitatakse välja organisatsiooni liik, andmekogusse kandmise ja täiendavate andmete esitamise vajadus ning vormistatakse spordiorganisatsiooni andmehaldurile andmete esitamist võimaldav kasutajakonto.

Andmete esitamine on spordiorganisatsioonidele kohustuslik vastavalt kultuuriministri 17. augusti 2020.a määruse nr 4 “Eesti spordiregistri põhimäärus” § 23 lg-le 1 ja 2 ning § 29 lg-le 1 ja 2.

Seisuga 2. september 2024 on Eesti spordiregistris 2892 spordiorganisatsiooni.

Eesti spordiregistri meeskond soovib head andmete uuendamist ja sportlikku algavat õppeaastat!
Palun oodake!
Mõne aja pärast algab Teie mobiiltelefonis autentimisprotseduur.
Kontrollkood on: __kood__

Smart-IDga sisselogimiseks tuleb Teil oma telefoni sisestada Smart-ID PIN1-kood pärast seda, kui olete saanud teavituse sama kontrollkoodiga, mida näete siin.
Tuvastamine õnnestus! Smart-ID-ga isiku tuvastamine ebaõnnestus